Δυναμική φοιτητική κινητοποίηση κατά του σχεδίου «Αθηνά»


Δυναμική ήταν και η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών που αντιτίθενται στο προωθούμενο από το υπουργείο Παιδείας σχέδιο «Αθηνά». Πάνω από 4.000 φοιτητές συγκεντρώθηκα το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως τη Βουλή.

Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι φοιτητές περνώντας από το σημείο, πέταξαν αντικείμενα κατά του κτιρίου.

Ακόμη λίγο πριν τις 16:00 ομάδα διαδηλωτών κατέβασε τα κάγκελα που είναι τοποθετημένα περιμετρικά της Βουλής, θέλοντας να προσεγγίσει το κτίριο και την ίδια στιγμή στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους δυνάμεις των ΜΑΤ, με στόχο την περιφρούρησή του.

Μετά τη διαμαρτυρία στη Βουλή, ομάδα φοιτητών, περί τα 500 άτομα, παρέμεινε ως αργά το απόγευμα στην Πλατεία Ομονοίας

Ένα ακόμη απρόοπτο συνέβη κατά τη διάρκεια της πορείας, καθώς στη διάρκεια της πορείας μία ηλικιωμένη τραυματίστηκε όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκε από μηχανή που οδηγούσε αστυνομικός της ομάδας Ζ. Η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της και την παρέλαβε ασθενοφόρο.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν μόνο φοιτητές τμημάτων της Αθήνας, καθώς στην πρωτεύουσα έχουν φθάσει πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, τις Σέρρες και την Πάτρα.

Την ίδια στιγμή, έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι έχουν συγκεντρωθεί σπουδαστές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ όλης της χώρας καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας και προγραμματίζουν ολοήμερο αποκλεισμό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα