Δύο νέες “γιάφκες” αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

«Τουλάχιστον δύο κρησφύγετα στην Αθήνα ή σε επαρχιακή πόλη έχουν τα ασύλληπτα μέλη του νέου βραχίονα της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς“! Πλέον έχουμε ενδείξεις ότι πέρα από τον Βελβεντό και τον Φιλώτα Φλώρινας έχουν προχωρήσει και σε άλλες δύο ληστείες. Η υπόθεση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι πιστεύαμε αρχικά…».

Αυτό ανέφερε προς «Το Βήμα» το απόγευμα της Τρίτης ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που παρακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων
ληστών της διπλής επιχείρησης στον Βελβεντό Κοζάνης αλλά και την ανακάλυψη των χώρων όπου κρύβουν τον οπλισμό τους τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης.Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, η νέα ομάδα «κρούσης» των «Πυρήνων» είχε προχωρήσει τους τελευταίους μήνες και σε άλλες ληστείες σε τράπεζες - με λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - οι οποίες είχαν αρχικά αποδοθεί σε ποινικούς. Οι πληροφορίες αυτές πιθανόν να έχουν ανακύψει και μέσα από τα ευρήματα στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι που είχε νοικιάσει ο συλληφθείς Νίκος Ρωμανός.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «ο κύκλος εσόδων και οικονομικών αναγκών της οργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο φανταζόμαστε. Όπως μας έχει δείξει λοιπόν το παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι έχουν προχωρήσει στην ενοικίαση αρκετών διαμερισμάτων. Κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερες απαιτήσεις για χρηματοδότησή της. Έτσι λοιπόν πιστεύουμε ότι οι ασύλληπτοι από τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό αλλά ίσως και κάποιοι άλλοι - DNA των οποίων έχουμε εντοπίσει σε παλιές οπλαποθήκες της “Συνωμοσίας” - έχουν τουλάχιστον άλλα δύο καταλύματα. Τα ψάχνουμε και στην επαρχία αλλά και στην Αθήνα, με το δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους καταζητούμενους είναι κάτοικοι της πρωτεύουσας…»

πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα