Δύο ξένοι στην κυβέρνηση

Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ λένε με νόημα πως οι σχέσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν από τυπικές έως ανύπαρκτες.

Την εποχή της παντοδυναμίας του Κώστα Σημίτη, που ο κ. Στουρνάρας ανήκε στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Βενιζέλος
είτε χάρασσε δική του γραμμή στο υπουργείο Ανάπτυξης είτε βρισκόταν στο υπουργείο Πολιτισμού.Από τότε ουδέποτε συναντήθηκαν και το κυριότερο ουδέποτε φρόντισαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.Στις λίγες ημέρες που ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, οι δύο τους δεν έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από το ίδιο κόμμα και θα έπρεπε να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για τα θέματα της οικονομίας.Όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζουν πως οι δύο τους αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία, γεγονός που καθιστά σαφές ότι τα χνώτα τους δεν ταιριάζουν.Λέγεται επίσης ότι ο τσάρος της οικονομίας, φρόντισε να μεταφέρει τη δυσφορία του για τη στάση του κ. Βενιζέλου στον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως του συνέστησε να πέσουν οι τόνοι γιατί προέχει το συμφέρον της πατρίδας.Ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να υποστήριξε ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει την ικανότητα και την εμπειρία να εκφράσει την κυβερνητική γραμμή», αλλά στο παρασκήνιο δεν είναι λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν ότι δεν τον ήθελε στην κυβέρνηση στις συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέλης δεν είχαν αντίρρηση να πάει στο Ανάπτυξης λόγω του ότι τσάρος θα γινόταν ο κ. Ράπανος, αλλά ο κ. Βενιζέλος διαφώνησε μαζί τους και έτσι βρέθηκε εκτός του αρχικού κυβερνητικού σχήματος.

Ακόμη όμως και όταν ο κ. Ράπανος δεν αποδέχτηκε τη θέση  και το όνομα του κ. Στουρνάρα επανήλθε στο προσκήνιο, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε σε ένα ξερό «θα το εξετάσει η κυβέρνηση»
Keywords
Τυχαία Θέματα