ΕΦΕΤ: Η δημόσια υγεία δεν διατρέχει κίνδυνο

Στη συγκέντρωση της συντριπτικής πλειονότητας όλων των μη ασφαλών ανθρακούχων αναψυκτικών Coca Cola και Sprite, για τα οποία έγινε πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες οδήγησε η ετοιμότητα που επέδειξαν τόσο ο ΕΦΕΤ όσο και η Coca - Cola 3Ε, φέρονται να σημειώνουν στελέχη του ΕΦΕΤ, τα οποία υπογραμμίζουν ότι η δημόσια υγεία δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ειδικότερα, όπως

δήλωσε σε ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης από τη Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων: «ο φορέας τήρησε πλήρως τις υποχρεώσεις του και ενημέρωσε ως όφειλε την εταιρεία για τις καταγγελίες που δέχθηκε, και όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή της εταιρείας, ήταν ήδη ενήμερη και δεν είχε μείνει αδρανής, αλλά είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης των προβληματικών παρτίδων από την αγορά μας».

Σε ό,τι αφορά την ορθή λειτουργία του μηχανισμού, ο κ. Μπαρμπέρης φέρεται να δήλωσε ότι η διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού ασφάλειας τροφίμων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του φορέα, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από αρμόδια επιτροπή - εφόσον ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες η καταστροφή των κατασχεθέντων ποσοτήτων - και η οποία θα γνωμοδοτήσει σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (με ημερομηνία 19 Απριλίου) ο ΕΦΕΤ ανέφερε πως «καθ' όλη τη διάρκεια διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού ασφάλειας τροφίμων, οι έλεγχοι ήταν εντατικοί και αυστηροί, και διενεργήθηκαν τόσο σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» (Ηράκλειο, Αθήνα, Σχηματάρι, Ακταίο Πατρών, Βόλος και Ν. Ραιδεστός Θεσσαλονίκης) όσο και στο σύνολο της εσωτερικής αγοράς».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμιζόταν για «το ποσοστό ανάκλησης/απόσυρσης των εμπλεκόμενων προϊόντων από όλα τα σημεία διάθεσης ανέρχεται περίπου σε 91,3% επί των συνολικών παραχθέντων λίτρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα