Εφέτες: Επιρρεπής στο έγκλημα ο Άκης

Το Συμβούλιο Εφετών περιγράφει στο βούλευμά του τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Α. Τσοχατζόπουλο ως προσωπικότητα που «ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα». Η ίδια περιγραφή χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τις προσωπικότητες και των άλλων κατηγορουμένων-κρατουμένων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός και οι συγκατηγορούμενοί του αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για να δικαστούν για την εν λόγω υπόθεση στις 22 Απριλίου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι Εφέτες με σχετικό παραπεμπτικό τους βούλευμα (αρ. 545/2013) που αφορά τους 19 από τους αρχικώς 21 κατηγορούμενους θεωρούν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση που είχε συγκεκριμένους ρόλους αλλά και δομή και «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου».

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η δράση της οργάνωσης άρχισε το 1998 και διήρκησε έως τον Απρίλιο του 2010 και είχε ως αποκλειστικό στόχο να αποκρύβονται «σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου».

Keywords
Τυχαία Θέματα