Εφιάλτης το …όνειρο του Τσίπρα

Ο τόπος δεν χρειάζεται μόνο μία σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση αλλά και μία αξιωματική αντιπολίτευση που να διαθέτει αξιοπιστία.
Ο κ.Τσίπρας εξήντλησε το ελάχιστο κεφάλαιο αξιοπιστίας που του είχε απομείνει, με τις εξαγγελίες του για το φορολογικό.
Παρουσίασε το ριμέικ ”Λεφτά Υπάρχουν Νο 2”.
Κανένα συγκεκριμένο σχέδιο, καμία συγκεκριμένη πολιτική. Μόνο γενικολογίες και στρογγυλοποιήσεις.
Μαζί με μία εμφανή

πλέον πρόθεση να απομακρύνει επενδύσεις.
Ο κ.Τσίπρας, γενικώς και αορίστως, επικεντρώνει τις προτάσεις του για το φορολογικό στη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων. Δεν γνωρίζει ότι τα δηλωθέντα μεγάλα εισοδήματα έχουν πλέον συρρικνωθεί στην Ελλάδα από την κρίση.
Αυτοί που δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ελάχιστοι.
Ο Πρόεδρος του Σύριζα προτείνει φορολόγηση των καταθέσεων, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, χωρίς να διευκρινίζει κλίμακες και ποσοστά.
Έχει διττό στόχο, να αποθαρρύνει όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να εμποδίσει την επιστροφή των κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Εξήγγειλε μείωση του Φ.Π.Α, χωρίς να διευκρινίζει το ποσοστό της μείωσης αλλά και τον τρόπο κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών.
Άριστος μαθητής του κ.Γ.Παπανδρέου και της κ.Λούκας Κατσέλη (περισσότερο αυτής όπως φαίνεται) , υποστήριξε ότι τα λεφτά θα βρεθούν από τη μείωση των φοροαπαλλαγών και την κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων.
Τι εννοεί όμως ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν μιλάει συγκεκριμένα;
Εννοεί τις φοροαπαλλαγές για τα ΑμεΑ, για τους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου, τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά, τις φοροαπαλλαγές για τις δωρεές;
Στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος του Σύριζα ψαρεύει σε θολά νερά.
Ο πιο νέος πολιτικός αρχηγός του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι στην πραγματικότητα ο πιο γερασμένος πολιτικά και ιδεολογικά.
Φοβικός στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, κλείνει το μάτι σε όλους όσους θέλουν να καταστήσουν το ”Δεν Πληρώνω” σε κυρίαρχη πρακτική.
Μόνο που τότε δεν θα υπάρχει ούτε χώρα αλλά ούτε και χώρος για να ασκήσει την εξουσία ο κ.Τσίπρας.
Δεν έχει αντιληφθεί τι συνέβη στην Ελλάδα, δεν συνειδητοποιεί ότι η κοινωνία μάτωσε και ματώνει αλλά την ίδια στιγμή διαθέτει την ωριμότητα και τη συνειδητοποίηση που δεν είχε ποτέ.
Έχει αντιληφθεί ποιες πρακτικές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και δεν θέλει να τις δει να επαναλαμβάνονται.
Ο κ.Τσίπρας θα καταργήσει τη δανειακή σύμβαση με ένα άρθρο, μόνο που θα χρειαστεί πολλά άρθρα για να καλύψει το κενό χρηματοδότησης της χώρας. Και ο μόνος τρόπος για να καλύψει αυτό το κενό θα είναι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Ο κ.Τσίπρας δαιμονοποιεί την επιχειρηματικότητα και δυναμιτίζει τις επενδύσεις. Με ποιο τρόπο όμως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη, θα παραχθεί πλούτος. Ένα βασικό αξίωμα, που οφείλει να θυμάται πάντα, είναι ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις.
Στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, τη στιγμή που είμαστε στην κορύφωση της προσπάθειας για να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, ο πολίτης θέλει μόνο την αλήθεια.
Η νέα σχέση πολίτη-πολιτικής δεν θα θεμελιωθεί επάνω στις υποσχέσεις, στο δόγμα ”Λεφτά υπάρχουν”.
Αντίθετα, πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια, στη συναίνεση που πρέπει να συνοδεύει τις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Ο κ.Τσίπρας θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.
Μόνο που αυτό το όνειρο αποτελεί εφιάλτη.
Οδηγεί στην Ελλάδα της παρακμής και του περιθωρίου, αυτήν που θέλει να εκφράσει ,στην πραγματικότητα,το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

* Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα