“Έφοδοι” και αποκρατικοποιήσεις στην ατζέντα του Α.Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να μην χαλαρώσει καθόλου τα «λουριά» στους υπουργούς και τα υπουργεία τους και έτσι προγραμματίζει συστηματικές εφόδους και αυτοψίες ώστε να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιηθούν άμεσα τα χρήματα από τη δόση αλλά και το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές.

Μετά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σειρά έχουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας,Παιδείας και Δημόσιας Τάξης. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως κάνει πράξη όσα είπε στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο, περί ελέγχου των υπουργείων από τον ίδιο με σκοπό την καλύτερη προώθηση του

κυβερνητικού έργου καθώς και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους υπουργούς οι οποίοι θα «αξιολογηθούν»- όπως και τα υπουργεία ανάλογα με την «δουλειά» που έχουν κάνει- από τον Α.Σαμαρά. Είναι γεγονός ότι τα σχέδια ανασχηματισμού «πάγωσαν» μέχρι και την εκταμίευση όλων των δόσεων.

Ο κ. Σαμαράς στρέφει το βλέμμα και το ενδιαφέρον του στα εσωτερικά και στα θέματα διακυβέρνησης, έτσι, θα έχει την ευκαιρία της αξιολόγησης κάποιων μελών της κυβέρνησης. Ήδη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει ενόχληση για τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν και θα ζητηθεί από όλους τους Υπουργούς να πατήσουν γκάζι, διαφορετικά θα μείνουν πίσω.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά είναι τρείς βασικές αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και οι αντίστοιχες επενδύσεις από ξένα κεφάλαια.

Ναυτιλία και Τουρισμός δεν έχουν ως μόνο κοινό σημείο το ότι στηρίζουν αποτελεσματικά την εθνική οικονομία αλλά και οι δύο συμπράττουν και δημιουργούν μία ευκαιρία για ανάπτυξη, τον θαλάσσιο τουρισμό.

Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού θεσμικού πλαισίου ενώ το δεύτερο μεγάλο στοίχημα είναι αυτό να γίνει σε υγιείς και στέρεες βάσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι η καυτή «πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης και αυτό θέλει να τονίσει ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός ως έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης. Αυτό που ανεβάζει τους κυβερνητικούς παλμούς είναι η συνεχώς αυξανόμενη ένταξη ένστολων στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας των περικοπών στα ιδικά μισθολόγια. Ο Αντώνης Σαμαράς θα δεσμευτεί ότι μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας στα φυσιολογικά, θα αποκατασταθούν οι αδικίες στους «μάχιμους» ένστολους.

Keywords
Τυχαία Θέματα