Εγχειρίστηκε το κορίτσι με το πρησμένο κεφάλι που σόκαρε τον πλανήτη! (ΦΩΤΟ)

Ένα μικρό κορίτσι του οποίου σπάνια διαταραχή που προκαλείται το κεφάλι της για να πρηστεί σε σχεδόν τρεις φορές το κανονικό μέγεθος της ανακάμπτει μετά τον τελευταίο γύρο της για την σωτήρια επέμβαση.

Η Roona Begum γεννήθηκε με υδροκεφαλία, η οποία οδηγεί σε συσσώρευση υγρού στο πρησμένο το κρανίο της.

Οι χειρουργοί πιστεύουν ότι το βάρος του νερού στο μυαλό της ανερχόταν στο ήμισυ συνολικό βάρος της.

Οι σπαρακτικές εικόνες απο το 18 μηνών κορίτσι ώθησε αρκετούς να δωρίσουν χιλιάδες λίρες για να βοηθήσει τους γονείς που ήταν πολύ φτωχοί για να πληρώσουν τη θεραπεία.

Οι

γονείς της μικρούλας δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την θεραπεία της αφού ο πατέρας της εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο τούβλων με μεροκάματο λιγότερο από £ 2 την ημέρα

Μιλώντας από το χειρουργείο στο Νέο Δελχί νοσοκομείο στην Ινδία, ο χειρουργός Sandeep Vaishya, δήλωσε: «Η εγχείρηση πήγε τέλεια, πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν.«Είναι σίγουρα μια επιτυχία, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποια είναι η ποιότητα της μελλοντικής ζωής της, θα είναι όπως.”

Το Πρησμένο κεφάλι της Roona είχε ασκήσει πίεση στον εγκέφαλό της και κατέστησε αδύνατο για εκείνη να κάθεται σε όρθια στάση.
Ένα νοσοκομείο που διευθύνεται από τον ιδιωτικό όμιλο Fortis Healthcare προσφέρθηκε να κάνει την θεραπεία δωρεάν.

Μέχρι τώρα, οι γιατροί έχουν μειώσει το πρήξιμο πάνω από το ένα τρίτο από 37ins σε 23.6ins από αποστράγγιση υγρών από το κρανίο της σε μια εξωτερική πλαστική σακούλα, που τους επιτρέπει να εκτελούν χειρουργική επέμβαση.

Η Μικρή Roona θα χρειαστεί ακόμα “εκτεταμένη φυσιοθεραπεία» για να της επιτρέψει να ζήσει μια πλήρως φυσιολογική ζωή.

Όπως δηλώνει πατέρας της μικρής προσευχόταν κάθε μέρα για ένα…«θαύμα» για να σωθεί το κοριτσάκι του.

Και πρόσθεσε: «Η ημέρα που γεννήθηκε, τότε η ίδια η γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει καμμία ελπίδα για να επιβιώσει».

Τα καλά νέα συνεχίζουν όμως για την μικρούλα….

Δυο φοιτητές απο την Νορβηγία ο Jonas Borchgrevink και η Nathalie Krantz, είδαν την φωτογραφία της Roona και ξεκίνησαν μια online καμπάνια που συγκέντρωσαν πάνω από £ 34.000 για να βοηθήσουν την οικογένειά της και να χρηματοδοτήσει οποιαδήποτε μελλοντική θεραπεία για μετέπειτα παρακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα