Είχε μήνυμα στο Facebook για… το θάνατο του γιου της

Έξαλλη με την αστυνομία είναι μια μητέρα από το Clayton των ΗΠΑ η οποία πληροφορήθηκε το θάνατο του παιδιού της από το Facebook. H Anna Lamb-Creasey έψαχνε τον Ricky από τις 24 Ιανουαρίου.

H τραγική μάνα είχε χάσει τα ίχνη του γιού της για περίπου ένα μήνα και δεν μπορούσε να βρει ούτε ένα ίχνος ζωής του. Τον αναζήτησε, παίρνοντας τηλέφωνο σε διάφορες υπηρεσίας όπως νοσοκομεία ή ακόμα

και φυλακές.

Η αστυνομία όμως της είχε στείλει μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο φάκελο εισερχομένων μηνυμάτων με την ονομασία «Other». Τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή του εκλιπόντα δεν γνώριζαν την ύπαρξη του «Other» καθώς νόμιζαν πως ήταν spam και δεν είχαν μπει στον κόπο να το ανοίξουν.

Η κοινωνία έχει αποδεχθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως βασικές μορφές επικοινωνίας, το ίδιο και εγώ», δήλωσε ο ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της αμερικανικής κομητείας Clayton, ο οποίος θεώρησε ότι έπραξε σωστά.

Η επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στο Today αναφέρει ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να ενημερωθεί με «παραδοσιακούς τρόπους» η οικογένεια του 30χρονου Ricky Lamb για το θάνατό του. Όταν οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν, η ενημέρωση έγινε με προσωπικό μήνυμα στο Facebook.

Η Anna Lamb-Creasey από την πλευρά της είπε πως ο αποστολέας ήταν ο «Misty Hancock», ενώ η φωτογραφία του προφίλ του ήταν του Αμερικανού ράπερ TI. Συνεπώς η Lamb-Creasey και η κόρη της υπέθεσαν ότι το μήνυμα ήταν spam.

Πάντως το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Clayton ανακοίνωσε πως θα λάβει άμεσα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, ξεκινώντας από τη δημιουργία μιας επίσημης σελίδας στο Facebook.

«Με αυτό τον τρόπο θα μεταδίδουμε τρέχοντα γεγονότα και θα ενημερώνουμε την κοινότητα που υπηρετούμε», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του τμήματος. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις παραδοσιακές μεθόδους κατ’ ιδίαν επικοινωνίας, αλλά θα ενσωματώσουμε και τις παροχές των social media».

Η μητέρα απαρηγόρητη για το χαμό του παιδιού της είπε: «Μπορούν να εντοπίσουν εγκληματίες και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν εμένα; Είμαι στη δουλειά μου 13 ολόκληρα χρόνια. Θα μπορούσαν να με βρουν».

Ο άτυχος Ricky σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 24 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα