Εικόνες-σοκ από βιασμό μέσα στο Αμπού Γκράιμπ! (ΦΩΤΟ)

Σάλος έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον κόσμο από τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα από το αμερικανικό δίκτυο CBS και δείχνουν τέσσερις αμερικανούς στρατιώτες να βιάζουν μια ιρακινή κρατούμενη.

Εικόνες σαν κι αυτές έχουν δημοσιευθεί ξανά στο παρελθόν, αποδεικνύοντας τις θηριωδίες που έγιναν στις συγκεκριμένες φυλακές, όπου τα βασανιστήρια και οι βιασμοί αποδεικνύεται ότι αποτελούσαν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, όλα αυτά φαίνεται ότι για τους στρατιώτες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από… απλές πράξεις της καθημερινότητας ή συνήθειες μέθοδοι συγκέντρωσης πληροφοριών, με θύματα ακόμη και ανήλικα παιδιά.

Ένας από αυτούς τους στρατιώτες ήταν ο Στίβεν Γκριν, ο οποίος πριν από επτά χρόνια είχε βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι , το οποίο στη συνέχεια σκότωσε, ενώ αργότερα σκότωσε και την οικογένειά του. Μάλιστα, δήλωσε ότι δεν πίστευε πως οι Ιρακινοί είναι ανθρώπινα όντα και πως για τις πράξεις του ευθύνεται η ένταση του πολέμου.

Εικόνες όπως αυτές, που αποτυπώνουν την κόλαση των φυλακών Αμπού Γκράιμπ, έβαλαν στο στόχαστρο την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία, ενώ είχε συμφωνήσει για τη δημοσιοποίηση περίπου 2.000 φωτογραφιών, στη συνέχεια έκανε πίσω, λόγω πιέσεων που δέχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα από υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού στρατού, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ολόκληρες στρατιωτικές διμοιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα