Εισαγγελέας μπήκε στο Αριστοτέλειο

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας κάποια από τα έξοδα μετακίνησής τους με χρήματα του Iδρύματος. Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Ζωγράφου έδωσε εντολή

να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, στον Τύπο δημοσιεύθηκαν άρθρα σύμφωνα με τα οποία καλύφθηκαν από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του.
Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα που παραπέμπει σε στοιχεία της «Διαύγειας», ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1.500-2.000 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον του μισθού του».
Σε απάντησή τους οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά των υπευθύνων για δημοσιεύματα που κρίνουν ότι τους δυσφημούν.

πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα