Εκλογές ζητάει ο Τσίπρας

Ισχυροποιεί το αίτημά του για εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, καλώντας την Κυβέρνηση, να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές «για να αναλάβουμε την ευθύνη να προστατέψουμε όσα δεν μπορέσατε και δεν

θελήσατε εσείς να προστατέψετε», όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη Δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος για την ύπαρξη στο μέλλον νέων κυβερνητικών μέτρων, καθώς υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία και την εύνοια τον δανειστών. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Τσίπρας  διεμήνυσε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία της πράξη (σ.σ. της κυβέρνησης), γιατί ο λαός μας δε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στην απόπειρα εξόντωσής του. Ούτε εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Εκλογές και όχι διορισμό για την ηγεσία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την Πανελλαδική Διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην αποδεχθεί το διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή (75% θα εκλεγούν και 25% θα διοριστούν), αλλά να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων.

«Αποφάσισα, για λόγους συμβολικούς, να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος. Να είμαι εγώ, όχι πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά ίσος μεταξύ ίσων. Να μην κάνω χρήση της απευθείας, αριστίνδην εκλογής μου στη νέα Κεντρική Επιτροπή μέσα από εκείνους που θα ορίσουν οι συνιστώσες, αλλά να θέσω υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Να κριθώ και εγώ ως ίσος προς ίσους με όλους τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:  «θέλω να είναι ένα μήνυμα ισονομίας, ένα μήνυμα δημοκρατίας, ένα μήνυμα ανακλητότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά στηριζόμενοι στη βούληση των πολλών. Να πάμε μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημά μας ‘ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ’. Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εσείς θα κρίνετε και θα αποφασίζετε για όλα και για όλους».

Αριστερή κατεύθυνση ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν, σε ομιλίες τους κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάγκη το κόμμα να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Όπως τόνισε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, ούτε κυβέρνηση της Κεντροαριστεροδεξιάς, συμπληρώνοντας ότι η κίνηση αυτή του Αριστερού Ρεύματος είναι άκρως ενωτική, κίνηση που ενισχύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε ένας ενωτικός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη χώρα».

«Ο ΣΥΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα