Έκθετος ο Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκαρντ

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η πολύκροτη λίστα Λαγκάρντ για τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο συγκαλεί εσπευσμένα εντός της ημέρας την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.


Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο άδειασε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Ιωάννης Διώτης ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λέγοντας ότι δεν πήρε ποτέ εντολή να ελέγξει το USB.
«Ατύπως και εμπιστευτικά μου παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το στικάκι, ατύπως και εμπιστευτικά το παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο. Αντίγραφο της λίστας δεν υπήρξε. Αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου» είπε ο Ιωάννης Διώτης.
Σε επίμονες ερωτήσεις γιατί δεν προχώρησε σε έλεγχο της λίστας ανέφερε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί το υλικό ήταν παράνομο. «Εγώ ανέμενα αποφάσεις τι θα κάνω με αυτό το στικάκι. Δεν τις πήρα ποτέ. Αν μου το ζητούσε ο κ. Βενιζέλος, θα έκανα έρευνα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «κάρφωσε» για το θέμα τον πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ.
Αντιθέτως ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είχε δώσει ρητή εντολή στον Ιωάννη Διώτη να αξιοποιήσει το περιεχόμενο από το «φλασάκι» και ότι τον ενοχλούσε συχνά για την πορεία της υπόθεσης.
Όταν ερωτήθηκε σχετικά στη Βουλή ο Ιωάννης Διώτης αρνήθηκε ότι τέθηκε ποτέ ξανά το θέμα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι δεν πήρε καμία λίστα και ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του έδωσε 10 ονόματα σε ένα χαρτί προκειμένου να ελεγχθούν.

Η υπόθεση προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τον Φώτη Κουβέλη να ζητά τη γνωστοποίηση των ονομάτων των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα