Έλληνες στη Βουλή των ΗΠΑ

Ένας ακόμα υποψήφιος, ελληνικής καταγωγής η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους, βγήκε νικητής από τις χθεσινές εκλογές στις ΗΠΑ.  Η εκλεγμένη απο τον Αμερικανικό λαό Ν.Τάιτους επιστρέφει στη Βουλή μετά από απουσία δύο ετών, εκπροσωπώντας την 1η περιφέρεια της Νεβάδα στην οποία συγκαταλέγεται και το Λας Βέγκας.

Άλλοι

 ομογενείς που επανεκλέγονται στη Βουλή είναι ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ και ο Ρεπουμπλικάνος Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα, όπως επίσης και η Δημοκρατική Νίκη Τσόνγκα από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα.

Στη χθεσινή μάχη για μια θέση στη Γερουσία, χάνει στην πολιτεία της Νεβάδα η Δημοκρατική Σέλι Μπέρκλεϊ (ελληνοεβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη). Η Μπέρκλεΐ, που είναι σήμερα βουλευτής, χάνει με ποσοστό μόνο 1%, κάτι που μπορεί όμως να ανατραπεί. Χωρίς την εκλογή της, δεν θα υπάρχει πλέον κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής στη Γερουσία από την αρχή της επόμενης χρονιάς, αφού η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα.

Δεν κατάφεραν να κερδίσουν οι ομογενείς υποψήφιο, Τζον Αρβανίτης (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) και Τζέιμς Κάργας (Δημοκρατικός από το Τέξας).
Στη Νέα Υόρκη επανεκλέγεται η Δημοκρατική βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι (συμπρόεδρος του “Ελληνικού Συνδέσμου” στη Βουλή). Στη Γερουσία επανεκλέγεται ο γνωστός υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων στην Ουάσιγκτον, Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ.
Σε πολιτειακό επίπεδο, επανεκλέγονται τέσσερις ομογενείς στη Νέα Υόρκη,  στην πολιτειακή Γερουσία ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης και ο Ρεπουμπλικάνος Ντιν Σκέλος, ενώ στην πολιτειακή Βουλή η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα