Ένα ταξίδι με τρένο για βασιλιάδες (φώτο)

Λίγοι άνθρωποι στην Βρετανία θα μπορούσαν να περιγράψουν το ταξίδι τους από και προς τη δουλειά ως μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οι περισσότεροι επιβάτες μπαίνουν σε τρένο ασφυκτικά γεμάτο, με βρώμικες θέσεις, ζωγραφισμένα παράθυρα και περιτυλίγματα από ζαχαρωτά στο πάτωμα…

Αλλά κάποιοι τυχεροί επιβάτες, απολαμβάνουν ένα βασιλικό ταξίδι, σε ένα τρένο εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών.

Ένα τρένο, στο κεντρικό σύστημα ταχείας διέλευσης στο Παρίσι, το RER, μεταμορφώθηκε σε παλάτι. Τα χρώματά του είναι πανομοιότυπα με αυτά του παλατιού των Βερσαλλιών, που κάποτε ήταν το κέντρο

της πολιτικής εξουσίας στη Γαλλία.

Και οι επιβάτες που έχουν τη χαρά να ταξιδεύουν με το τρένο της γραμμής C, μεταξύ του παλατιού, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Παρισιού, και του κέντρου της πρωτεύουσας, μαγεύονται από την πολυτέλεια και τη φινέτσα του.

Σπάνια έργα ζωγραφικής και τα περίτεχνα γλυπτά κοσμούν τους διαδρόμους του τρένου. Εκπληκτική είναι και η αναπαράσταση της βιβλιοθήκης του παλατιού σε ένα από τα βαγόνια.

Τα δωμάτια έχουν διακοσμηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν τις επτά διαφορετικές περιοχές του βασιλικού πύργου, συμπεριλαμβανομένων των: Αίθουσα των κατόπτρων- το πιο διάσημο δωμάτιο από το παλάτι των Βερσαλλιών-, την γκαλερί των Μαχών και την περιουσία της Μαρίας Αντουανέτα.

Οι αλλαγές στο τρένο χρηματοδοτήθηκαν από το παλάτι των Βερσαλλιών και όλοι οι τοίχοι του τρένου καλύφθηκαν με υψηλής τεχνολογίας πλαστική ταινία.

Η μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε έπειτα από συμφωνία των υπεύθυνων του παλατιού και του οργανισμού σιδηροδρόμων SNCF.

Να θυμίσουμε πως οι Βερσαλλίες ήταν το κέντρο της πολιτικής εξουσίας στη Γαλλία από το 1682, όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ ‘ εγκατέλειψε το Παρίσι, μέχρι που η βασιλική οικογένεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 1789 κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα