Ένας μυθικός βασιλικός γάμος (φωτό&βίντεο)

Η κόρη του Σουλτάνου του Μπρουνέι, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον πρίγκιπα Πενγκίραν Χαγί Μουχάμαντ Ρουζαϊνί σε μια εκθαμπωτική τελετή στο παλάτι του μονάρχη.

Η 32χρονη πριγκίπισσα Χαζάχ Χαφιζάχ Σουρουρούλ Μπολκιάχ, το πέμπτο παιδί του Σουλτάνου και της γυναίκας του, βασίλισσας Σαλέχα και ο αγαπημένος της Πενγκίραν Χαγί Μουχάμαντ Ρουζαϊνί αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης παρουσία της οικογένειας, φίλων, βασιλέων και διεθνών αξιωματούχων.

Τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός δουλεύουν σε κυβερνητικούς ρόλους ως εργαζόμενοι του Σουλτάνου

του Μπρουνέι. Η πριγκίπισσα Χαφιζάχ έχει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται ως υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Ρουζαϊνί είναι δημόσιος υπάλληλος στο γραφείο του Σουλτάνου.

Ο Σουλτάνος είναι ο πρωθυπουργός του μικρού-αλλά πλούσιου σε πετρέλαιο-μουσουλμανικού σουλτανάτου που διοικείται εδώ και 600 χρόνια από την ίδια βασιλική οικογένεια και εκτός από πρωθυπουργός είναι και υπουργός Άμυνας και Οικονομικών.

Έχει 12 παιδιά, πέντε γιους και επτά κόρες, από τους τρεις γάμους του και η πριγκίπισσα Χαφιζάχ είναι η πρώτη από τα παιδιά του Σουλτάνου που παντρεύεται μετά από πέντε χρόνια.

Οι νεόνυμφοι θα παρουσιαστούν επίσημα στη βασιλική αυλή σε μια επιμελημένη τελετή που θα γίνει την Κυριακή και η οποία σηματοδοτεί την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων του γάμου.

Οι γάμοι είναι συνήθως μια σπάνια πηγή ενθουσιασμού στο Μπρουνέι, το οποίο είναι γνωστό για τον αργό ρυθμό ζωής και την έλλειψη νυχτερινής διασκέδασης.

Ο γάμος του πρίγκιπα Αλ Μουχτάντε Μπιλάχ το 2004 προσέλκυσε μεγάλο πλήθος στην πρωτεύουσα και η λίστα των καλεσμένων ξεπερνούσε τα 2.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών οικογενειών της Ιαπωνίας, της Ιορδανίας, της Βρετανίας και της Μαλαισίας.

Όπως καταλαβαίνετε μπορεί αλλού να πεινάνε, στο Μπρουνέι όμως… λεφτά υπάρχουν… για τους λίγους πάντα!

Keywords
Τυχαία Θέματα