Ένας “Ρώσος” για την κυπριακή προεδρία

Ένας Ρώσος που έχει αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, ζει και δραστηριοποιείται στην Κύπρο, εξεδήλωσε τον ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Στην Κύπρο υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί η κυπριακή υπηκοότητα, σε αλλοδαπούς που επενδύουν στο νησί, μεταφέρουν τους τραπεζικούς

λογαριασμούς τους στην Κύπρο, την έδρα των επιχειρήσεών τους και αποκτούν μόνιμη κατοικία. Ηδη αρκετοί μεγιστάνες, λυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, έχουν αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, με τα οικονομικά οφέλη για την Κύπρο είναι να μεγάλα από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Εκτός από τον Ρώσο επιχειρηματία, έως σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι Δημοκρατίας, οι κκ. Ν. Αναστασιάδης (από τον Δημοκρατικό Συναγερμό), Στ. Μαλάς που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, Γ. Λιλλήκας (που υποστηρίζεται από την σοσιαλιστική ΕΔΕΚ) και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι κκ. Α. Ευστρατίου, Μακαρία Στυλιανού, Λουκάς Σταύρου, Λάκης Ιωάννου και Λ. Θεοδώρου. Ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δ. Χριστόφιας, έχει εκ των προτέρων δηλώσει ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα