Ένεση ρευστότητας στην οικονομία

Το ποσό των 1,4 δις. ευρώ αναμένεται να δοθεί στην Ελληνική οικονομία το φθινόπωρο από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μέχρι το τέλος του 2015, για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόϊερ ,με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,

και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόσο ο πρόεδρος της ΕΤΕπ όσο και οι δύο υπουργο τόνισαν ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ – κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και έργων υποδομής στη χώρα μας – ενώ επιπλέον επιτεύχθηκε και πολιτική συμφωνία για συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μελλοντικές συμφωνίες για τη διευκόλυνση των επενδυτών για ιδιωτικοποιήσεις και για έργα ΣΔΙΤ.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Πλ. Σακελλάρης επισήμανε ότι ”ρήτρα δραχμής δεν υπήρξε ποτέ” ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Στουρνάρας «ξεκαθαρίστηκε σήμερα σε ότι αφορά στη ρήτρα ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε ευρώ, σημειώνεται ότι δεν υπήρχε θέμα αναφοράς σε δραχμή αλλά δεν ήταν και ξεκάθαρο αυτό το σημείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα