Ένταση στη Βουλή

Ένταση πρίν από λίγο προκλήθηκε στη Βουλή εξαιτίας της απόφασης για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα να δηλώνει πως: «Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας».

Στην έναρξη της συζήτησης ο Γ.Στουρνάρας

απηύθυνε δραματική προειδοποίηση για την μη εκταμίευση της δόσης δηλώνοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις για το κατεπείγον της διαδικασίας,  αλλά όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και πάντως αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση,δια στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και «παράνομες διαδικασίες».

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων  Ελλήνων, ο Νότης Μαριάς μίλησε για «απαράδεκτες διαδικασίες» καθώς όπως είπε «είναι αδύνατον να επεξεργαστούν οι βουλευτές ένα τόσο ογκώδες νομοσχέδιο σε μόλις δύο ημέρες» προσθέτοντας πως:«Ελπίζω σε λίγους μήνες να μην μας πείτε ότι δεν διαβάσατε το νομοσχέδιο πριν το ψηφίσετε».

Από το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο καρμανιόλα» και για «εκβιασμό της κυβέρνησης προς την κοινωνία» λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Είναι πρόκληση να γίνεται εκβιασμός ή ψηφίζουμε αυτό ή χρεοκοπία.  Ποιον θέλετε να χρεοκοπήσετε; Τους 1, 5 εκ ανέργους, αυτούς που παίρνουν 300 ευρώ τον μήνα;  Πόσο παραπάνω να χρεοκοπήσουν;». 

Το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν με την μορφή του κατεπείγοντος.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα