“Εντατικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές”

“Εντατικοί και καθημερινοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στις τουριστικές περιοχές καθ΄ όλη την τουριστική περίοδο”, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Νικολόπουλος, μετά από συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τα θέματα που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους

των εργαζομένων είναι η μετενέργεια, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η πρακτική άσκηση ανέργων από την Ανατολική Ευρώπη, που εργάζονται στα ξενοδοχεία με τριτοκοσμικές αποδοχές, η ανασφάλιστη εργασία και η παράνομη και αδήλωτη εργασία σε ορισμένες τουριστικές περιοχές. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Μιχάλης Χάλαρης.
Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα κατάργησης γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν το βιβλίο δρομολογίων και τα ρεπό, ενώ συμπλήρωσε ότι δρομολογείται ο υποχρεωτικός έλεγχος μέσω ηλεκτρονικού ταχογράφου και η εφαρμογή του ΕΚ 561 που διασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο στην εργασία και την απασχόληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα