Εντολή Σαμαρά: Καταγράψτε τα ακίνητα

Την καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπουργείων αλλά και όσων δημόσιων οργανισμών έχουν υπό την εποπτεία τους, σε διάστημα μιας εβδομάδας,  ζήτησε με επιστολή του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, έπειτα από εντολή του Αντώνη Σαμαρά.

Κάτι παρόμοιο είχε ξανασυμβεί και το 2011 όταν το υπουργείο οικονομικών είχε διαβιβάσει στη Βουλή επίσημο έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε ότι η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων,

περιφερειών και περιφερειακών υπηρεσιών κόστισε 155,77 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε και μετά τη μείωση στα μισθώματα που αξίωσε το δημόσιο λόγω κρίσης.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο αναγραφόταν πως  η σχετική δαπάνη για το 2009 είχε ανέλθει σε 178,16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 σε 169,70 εκ ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε καταθέσει στη βουλή την ίδια περίοδο ο τότε υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλουν κάθε χρόνο για τις στεγαστικές τους ανάγκες σε ενοίκια ύψους 37 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα