Επίδειξη ισχύος από τον πρωθυπουργό

Πολύ άβολα αισθάνονται αρκετοί από τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους της Ν.Δ. που τις προηγούμενες μέρες διακινούσαν τα  ονόματά τους για  κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις,  αλλά τελικά βρέθηκαν  εκτός νυμφώνος.

Πρώτη και καλύτερη η Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία λέγεται ότι απαίτησε είτε θέση προέδρου στη Βουλή είτε στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης    παρά το γεγονός ότι στις 6 Μαΐου

κατέβηκε με τη Δημοκρατική Συμμαχία κόβοντας πολύτιμους ψήφους από τη Ν.Δ.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Σταύρος Δήμας στον οποίο καταλογίζουν ότι δεν μπήκε  καν στον …  κόπο  να αποτρέψει τον Φώτη Κουβέλη να τον προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού.

Όσοι γνωρίζουν λένε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την Κυριακή το βράδυ  διέρρεε  ότι  θα θέσει βέτο για   τον Σαμαρά στη  θέση του πρωθυπουργού αντιπροτείνοντας τον  Δήμα  ο οποίος απολάμβανε  τη δημοσιότητα του  εν δυνάμει πρωθυπουργού.

Ένα ακόμη πλήγμα για την  οικογένεια  Μητσοτάκη ήλθε με τη μη υπουργοποίηση του Κυριάκου  ο οποίος ήθελε  υπουργείο και μάλιστα το Περιβάλλοντος.

Υπουργική καρέκλα δεν είδαν και αρκετοί καραμανλικοί όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος  Βλάχος,  ο Κώστας Γκιουλέκας και ο  Αλέκος Κοντός.

Οι κ.κ. Κεφαλογιάννης,  Βλάχος και Γκιουλέκας είχαν διαγραφεί και επανήλθαν μετά το  όχι στο δεύτερο Μνημόνιο.

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο λέγεται ότι πλήρωσε την παθητική του στάση  στο πάνελ  με τον Κασιδιάρη   ενώ ο Αλέκος Κοντό καταλογίζουν ότι προτίμησε το παρασκηνιακό παιχνίδι υπέρ του  Καραμανλή, κάτι που είναι ασυγχώρητο για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Θανάσης Νάκος και ο Γιάννης  Πλακιωτάκης  ο οποίος κατάφερε να βάψει «γαλάζιο» το Λασίθι, έμειναν απέξω κυρίως για λόγους καραμπόλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα