Επιστρέφει στη δράση η Β. Παπαχρήστου

Η επεισοδιακή η περασμένη σεζόν για τη νεαρή πρωταθλήτρια, η οποία μετά τα γεγονότα στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο και τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί πλέον παρελθόν.

Η θερινή περίοδος σηματοδοτεί την επιστροφή της Βούλας Παπαχρήστου στην αγωνιστική δράση αφού

θα αγωνιστεί στο Γκαλά της Φιλοθέης στις 29 Μαΐου, έχοντας δηλώσει συμμετοχή στο μήκος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 6,60μ., ενώ θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί τη Νίκη Πανέττα (5,96 μ.) και την Έφη Κολοκυθά (6,48 μ.)

Ενδιαφέρουσες είναι και οι ξένες συμμετοχές στο μήκος, καθώς το παρών θα δώσει η Γιάνα Βελντάκοβα.

Η Σλοβάκα άλτρια έχει ατομικό ρεκόρ 6,72 μ., ενώ καλύτερη εμφάνισή της ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2007 στην Οσάκα, όπου κατετάγη 12η. Ακόμη θα πάρει μέρος η Ρωσίδα Ιρίνα Ιλίνα με 6,42 μ. ατομικό ρεκόρ.

Στο τριπλούν ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης φέτος στον κλειστό στο Γκέτεμποργκ, Ιρίνα Γκουμένιουκ.

Η Ρωσίδα αθλήτρια, μπορεί στον ανοιχτό να έχει καλύτερη επίδοση 14,14 μ., όμως φέτος ξεκίνησε δυνατά στον κλειστό, αφού πέρα του μεταλλίου, σημείωσε και ατομικό ρεκόρ με 14,48 μέτρα.

Ακόμη στο τριπλούν θα πάρει μέρος και η Βερόνικα Μοσίνα, με τη Ρωσίδα να προέρχεται και εκείνη από πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό κλειστού κατακτώντας την 4η θέση με άλμα στα 14,21 μέτρα.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα