Επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο Σιουφλιάς;

Η πολιτική σκιά του Γιώργου Σουφλιά υπήρξε διαχρονικά εξαιρετικά «βαριά», με πρωταγωνιστικό στασίδι στις εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ευρύτερα στον ιδεολογικό χώρο της Κεντροδεξιάς.

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το 1990, και τη διπλή θητεία στα υπουργεία Οικονομίας και Παιδείας, στη διεκδίκηση της ηγεσίας απέναντι στον Μιλτιάδη Έβερτ και την ήττα από τον «μπλουντόζα». Και από εκεί, στο Συνέδριο της «αλλαγής γενιάς» για την Κεντροδεξιά, τον Μάρτιο του 1997, τότε που, την 21η Μαρτίου, το 24ωρο που ημερολογιακά μπαίνει η άνοιξη, ο Σαρακατσάνος ηττήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή

στη μάχη για την ηγεσία.

Ακολούθησε η διαγραφή του από τον νέο τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η κρίσιμη απουσία του από τις οριακές εκλογές του 2000, η πανηγυρική επιστροφή του με το “Γιώργο καλωσόρισες σπίτι σου”, που του απηύθυνε από το βήμα κομματικού Συνεδρίου ο Κώστας Καραμανλής, και η επί της ουσίας άτυπη «αντιπροεδρία» του μέχρι και τις νικηφόρες εκλογές του 2004, τότε από τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού στην οδό Λυκείου ο Γιώργος Σουφλιάς είχε την ευθύνη κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Μετά την «πολιτική αλλαγή» της 7ης Μαρτίου του 2004, ο Γιώργος Σουφλιάς ανέλαβε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αξίωμα που κράτησε και μετά τη νίκη στις εκλογές του 2007, μέχρι και την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009.

Τότε, ένας εμβληματικός για την Κεντροδεξιά πολιτικός, στον οποίο πολλοί είχαν χρεώσει την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, και ακόμη περισσότεροι τον «έβλεπαν» στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια, ανακοίνωνε έξω από τη Ρηγίλλης, το για πολλά χρόνια «σπίτι» του, την απόφαση να παραιτηθεί από βουλευτής Επικρατείας, και να αποχωρήσει από την πολιτική. Να ιδιωτεύσει.

Έκτοτε, ο Γιώργος Σουφλιάς «χάθηκε» από τον δημόσιο βίο, με ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε να παίζει τον ρόλο του στη μοναχική περπατησιά. Σήμερα ωστόσο, όπως αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο… Σαρακατσάνος ετοιμάζει μια επιστροφή, που ο χρόνος θα δείξει πόσο μεγάλη θα είναι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Σουφλιάς ο οποίος διατηρεί ακέραιες τις πολιτικές επαφές του με την «όλη Κεντροδεξιά», θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα έναν κύκλο δημοσίων παρεμβάσεων, για θέματα αιχμής, είτε για την οικονομία, είτε για τη Χρυσή Αυγή, είτε για τη νέα πραγματικότητα την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία στα χρόνια του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα