Επιβεβαιώνεται η επίσκεψη της τρόικας την Δευτέρα από τον Ο’ Κόνορ

Τέλος δόθηκε τελικά στις αμφιβολίες σχετικά με την έλευση ή μη των εκπροσώπων της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, έπειτα από την ανακοίνωση του Σάιμον Ο’ Κόνορ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ο’ Κόνορ, η Κομισιόν έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής εκείνες τις πληροφορίες που απαιτούσε προκειμένου να στείλει τους εκπροσώπους της στην

Αθήνα και να τους δώσει το πράσινο φως για την συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Λάβαμε σήμερα το βράδυ περισσότερες πληροφορίες από την Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα σχέδια της επίσκεψής μας. Επομένως η ομάδα της Κομισιόν θα βρεθεί στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας» ήταν η χαρακτηριστική ανακοίνωση του Ο’ Κόνορ, ο οποίος δεν επεκτάθηκε ως προς το ποιές ήταν αυτές οι παραπάνω πληροφορίες.

Νωρίτερα και παρά το γεγονός ότι η άφιξη των εκπροσώπων ΕΕ και ΕΚΤ δεν είχε ακόμα «κλειδώσει», ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διαβεβαίωνε ότι η ημέρα άφιξης του Πολ Τομσεν στην Αθήνα θα είναι η Αθήνα.

Δεν πρέπει να παραληφθεί το γεγονός ότι το θρίλερ που εκτυλίχθηκε μέχρι αυτήν την επιβεβαίωση της επίσκεψης, δημιουργεί πολύ μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση, η οποία θα αντιμετωπίσει μια ομάδα εκπροσώπων της τρόικας, η οποία απαιτεί ένα «ναι σε όλα» προτού καν αρχίσει η διαπραγμάτευση.

The post Επιβεβαιώνεται η επίσκεψη της τρόικας την Δευτέρα από τον Ο’ Κόνορ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα