Έρχεται… «ο εχθρός μου»!

Τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Ο εχθρός μου» ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος με πρωταγωνιστές τους Μανώλη Μαυροματάκη, Μαρία Ζορμπά, Γιώργο Γάλλο και Αντώνη Καρυστινό. Ο σκηνοθέτης των βραβευμένων φιλμ «Μέγαρα», «Ξαφνικός έρωτας», «Αντε γεια» και «Πίσω πόρτα» επιστρέφει 12 χρόνια μετά την τελευταία του παραγωγή. Ηρωάς του ένας 48χρονος γεωπόνος, ο οποίος βλέπει τα μέλη της οικογένειάς του να συνθλίβονται, ανίκανος να αντιδράσει. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού

ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή του ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.

Οπως και στις προηγούμενες ταινίες του, έτσι κι εδώ ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος καταγράφει το πρόσωπο της σημερινής Αθήνας και των ανθρώπων της. «Πριν από δέκα χρόνια ζούσαμε στον Παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ», τονίζει ο σκηνοθέτης και συμπληρώνει: «Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας. Θα κινηματογραφήσουμε σε φυσικούς χώρους στην πόλη με steadicam και μηχανή στο χέρι. Αν και το στόρι έχει δράση, δεν είναι μια ταινία δράσης. Τα πρόσωπα, τα μάτια και οι σιωπές των χαρακτήρων μεταδίδουν τη νοσταλγία για τη χαμένη ισορροπία και ανθρωπιά».

πηγή: http://www.ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα