Έρχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους “μπλοκάκηδες”

(δημοσίευμα της Εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”)

Tα εισοδήματα του 2013 για όσους αμοίβονται με μπλοκάκι ακόμα και α κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών , σε δέκα διαφορετικούς εργοδότες θα φορολογηθούν με την κλίμακα των εισοδημάτων των μισθωτών.
Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” , προϋπόθεση, το 75% των συνολικών εισοδημάτων τους να προέρχεται από έναν εργοδότη με σχέση εργασίας που υποκρύπτει μισθωτή απασχόληση.
Όπως αναφέρει η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν θα καταβάλουν αυξημένο τέλος επιτηδεύματος

(650 ευρώ) το 2013, ωστόσο πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος των 500 ευρώ που ισχύει έως σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα παραμένει η αντιμετώπιση εκείνων που έχουν ανενεργά μπλοκάκια.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν και των πιέσεων των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αποδέχθηκε ευνοϊκότερες διατάξεις σε σχέση με τη φορολόγηση όσων αμείβονται με μπλοκάκι, αλλά στην ουσία είναι μισθωτοί.

Οι συντελεστές που προβλέπονται στο νέο φορολογικό για τους μισθωτούς – συνταξιούχους είναι:
- Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ με 21%
- Για εισοδήματα από 25.000 ευρώ έως 40.000 με 36%
- Για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ με 40%

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία να εξαιρεθούν από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος το 2013, πριν απαλλαγούν οριστικά από την υποχρέωση πληρωμής του το 2014.
Στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζεται το ενδεχόμενο αν μπορεί τεχνικά να προσδιοριστεί ο όγκος των δικαιούχων ευνοϊκής μεταχείρισης από το 2013, χωρίς όμως την πλήρη απαλλαγή.

Εξετάζεται όμως, το ενδεχόμενο να μην επιβαρυνθούν από την αύξηση του τέλους στα 650 ευρώ και να πληρώσουν και το 2013 τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ.
Πηγή: Εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Keywords
Τυχαία Θέματα