Έρευνα για παράνομες συντάξεις στο Λιμενικό

Εντολή για περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, σχετικά με τις εξήντα περιπτώσεις ναυτικών που έχουν υποβάλει πλαστά πιστοποιητικά προκειμένου να λάβουν ή λαμβάνουν ήδη συντάξεις γήρατος από το Ναυτικό Απομαχική Ταμείο.

Επίσης, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος εξετάζει και την παράτυπη καταβολή βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους του ΝΑΤ που δεν τα δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά την παροχή συντάξεων γήρατος σε ναυτικούς,

με χρήση πλαστών πιστοποιητικών βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία που φέρουν σημαία τρίτης χώρας. Τα πλαστά έγγραφα φέρουν υπογραφή και σχετική σφραγίδα με υπογραφές διπλωματικών υπαλλήλων ελληνικών προξενείων και πρεσβειών, οι οποίοι δεν υπηρετούσαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της θεώρησης – χορήγησης του πιστοποιητικού ή δεν υπήρχαν ως πρόσωπα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούν την υπόθεση έκδοσης πλαστών ή παραποιημένων ιατρικών βεβαιώσεων καθώς και την υποβολή ενυπόγραφων αιτήσεων για κατ’ εξαίρεση χορήγηση εφάπαξ σε συνταξιούχους ΝΑΤ. Οι ιατρικές βεβαιώσεις χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά στην υποβαλλόμενη αίτηση προς το ΝΑΤ για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του εφάπαξ (επιδόματος).

Keywords
Τυχαία Θέματα