Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς Στουρνάρα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή για τους λόγους που καθυστέρησε επί τρεις μήνες η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ από τις γαλλικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής επικαλούνται τη δήλωση του υπουργού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι η λίστα ζητήθηκε από τις 12 Οκτωβρίου 2012, αλλά και δημόσια δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι το υπουργείο αντιμετώπισε «τεχνικά προβλήματα» στην ανάκτησή της.

Οι βουλευτές δεν ζητούν την πρωτότυπη λίστα, αιτούνται όμως να κατατεθεί στη Βουλή η επίσημη αλληλογραφία, βάσει της οποίας ζητήθηκε και παραδόθηκε η λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές Αρχές, όπως και κάθε επίσημο διαβιβαστικό έγγραφο. Ζητούν επίσης να κατατεθεί και η απόφαση για την εγκριθείσα δαπάνη μετάβασης και παραμονής της αποστολής του Ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στη Γαλλία για την ανάκτηση της γνήσιας λίστας και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα