Εθνική: Αύξησε το ποσοστό της στην Banca Romanesca

Στην αύξηση του ποσοστού της στη ρουμανική θυγατρική της Banca Romanesca SA προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο δημοσίευμα της Ziarul Financiar, η Εθνική αγόρασε μερίδιο αξίας 26 εκατ.

ευρώ στη ρουμανική θυγατρική της, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Με αυτή την κίνηση, η Εθνική αυξάνει το ποσοστό που κατέχει στην Banca Romanesca κατά 10,2% στο 99,3%. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ρουμανικής εφημερίδας, η Εθνική θέλει να μεταφέρει τις θυγατρικές της, που βρίσκονται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σε ένα όχημα ειδικού σκοπού. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να πουλήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό της εν λόγω εταιρείας σε επενδυτές, ή διεθνείς τράπεζες όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ή η International Finance Corp.

Τέλος, η Ziarul Financiar αναφέρει, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι παρόμοιο σχέδιο έχει και η Alpha Bank. Να μεταφέρει δηλαδή τις θυγατρικές της σε ένα όχημα ειδικού σκοπού για να έχει ίσως μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσει κεφάλαια από στρατηγικούς επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα