Η απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου

Με έναν στίχο από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψηφίας ευρωβουλευτού με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά.

«Τι

γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός αυτό, στα πλαίσια της διευρυμένης συνεδρίασης του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν ενοχλήθηκε από την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στον Ιανό, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες. «Όλα τα άλλα είναι αστεία», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, πως δεν τον ενόχλησε η παρουσία του κ. Παπανδρέου.

Στην ομιλία του, ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, χωρίς ευθείες αναφορές, δηλαδή τα περί προοδευτικού προσήμου του ΠΑΣΟΚ εντός των κυβερνήσεων συνεργασίας, που είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η παρούσα κυβερνητική λύση προέκυψε μετά από μια διαδικασία πιο επώδυνη. Θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2011. Τελικά, η συνεργασία επιτεύχθηκε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε πόσο πιο προοδευτικό ήταν το κυβερνητικό σχήμα του 2011 από αυτό που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης τόνισε πως κατά την άποψή του ήταν εσφαλμένη η επιλογή του 2010 «να σηκώσουμε μόνοι το δυσανάλογο βάρος» του μνημονίου και θύμισε την πρότασή του να ψηφιζόταν τότε το πρώτο μνημόνιο από 180 βουλευτές.

The post Η απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα