Έβγαλε «λαβράκι» η ομάδα ΔΙΑΣ

Ένα ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν τα κυκλώματα που γεμίζουν την ελληνική αγορά με προϊόντα «μαϊμού» εξαιτίας της παρατηρητικότητας αστυνομικών της Άμεσης Δράσης. Σε περιφραγμένο χώρο στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκαν τέσσερα κοντέινερ που περιείχαν περισσότερα από 2.000.000 προϊόντα απομίμησης, ενώ συνελήφθησαν και δύο Κινέζοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία!

Ειδικότερα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) εντόπισαν σε περιφραγμένη μάντρα στον Ασπρόπυργο, όπου βρίσκονταν δεκάδες κοντέινερ, τους δύο Κινέζους να περιεργάζονται ένα από αυτά και

προέβησαν στον έλεγχό τους, θεωρώντας αρχικά ότι πρόκειται για κοινούς κλέφτες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι μέσα στο κοντέινερ υπήρχαν πολλές κούτες με εμπορικά σήματα επώνυμων εταιρειών. Εκείνη τη στιγμή, οι δύο Κινέζοι, προκειμένου να μη συνεχιστεί ο έλεγχος, αποπειράθηκαν να δωροδοκήσουν τους αστυνομικούς με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Όπως ήταν φυσικό, οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές. Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν ενοικιάσει τέσσερα κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός ειδών απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών.

Άρης Σπίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα