Εξετάστηκε ο πρώτος μάρτυρας για το εξαφανισμένο cd

Ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που είχε σχέση με την αλληλογραφία του υπουργείου αναφορικά με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, εξετάστηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη, ως πρώτος μάρτυρας για την …μυστηριώδη εξαφάνιση εδώ και σχεδόν μια τριετία της λίστας Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε τράπεζα της Ελβετίας που είχε παραδώσει η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε Έλληνα υπουργό Οικονομικών
Γιώργο Παπακωνσταντίνου.Η αλληλογραφία δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες πως η λίστα «κινήθηκε» εντός του υπουργείου ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει πώς παραδόθηκε στον τότε επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος .

Η δικαστική έρευνα, αφορά την παράδοση από υπάλληλο ελβετικής τράπεζας ονόματι Φαλτσιάνι στην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας λίστα ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζα UBS.

Η λίστα παραδόθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου από την κυρία Λαγκάρντ το Δεκέμβριο του 2010, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν φοροδιαφυγή και έκτοτε η τύχη της αγνοείται. Πληροφορίες επιμένουν ότι οι μεγαλοκαταθέτες έχουν βγάλει  από την Ελλάδα συνολικά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

πηγή Lykavitos
Keywords
Τυχαία Θέματα