Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών Δημοτική Αστυνομία και ΠΟΕ – ΟΤΑ-Κλειστή παραμένει η Σταδίου (ΦΩΤΟ)

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, και περιμετρικά της πλατείας Κοραή, βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας από κοινού με σημαντική μερίδα μελών της ΠΟΕΟΤΑ, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για το πρόγραμμα της κινητικότητας, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 3.700 δημοτικοί αστυνομικοί και περισσότεροι από 3.000 σχολικοί φύλακες.

Οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν «κλείσει» την οδό Σταδίου και με

πανό, σφυρίχτρες και έχοντας σε λειτουργία τις… σειρήνες των περιπολικών και των μοτοσυκλετών τους, διαμαρτύρονται έντονα υπέρ των δικαιωμάτων τους και κατά της τρόικας. Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, θεωρούν πως το πρόγραμμα της κινητικότητας τους αδικεί κατάφωρα, ενώ σε συνομιλία που είχε το «Π» μαζί τους έκαναν λόγο για «έντονη αδικία», «κανένα σεβασμό των δικαιωμάτων τους» και για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αυτή τη στιγμή μέλη της ΠΟΕΟΤΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και από την πορεία των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. «Αν δε μας σεβαστούν, ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα» δήλωσαν στο «Π», αστυνομικά όργανα, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν τις απεργίες, «για όσο χρειαστεί».

Επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες: Χάρης Αποστολόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα