Φεστιβάλ Καννών: Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα!

Αν και ελληνική καμία ταινία δεν έχει επιλεγεί για το επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά το ελληνικό σινεμά θα έχει μια αξιοσημείωτη παρουσία στην Κυανή Ακτή, στην πιο σημαντική παγκόσμια κινηματογραφική εκδήλωση.

Το Film Commission Ile de France, μαζί με το γερμανικό Συμβούλιο Μέσων Ενημέρωσης του Βερολίνου-Βραδεμβούργου, καθώς και τα Film Commissions της Μαδρίτης και της Ρώμης, επέλεξαν την Ελλάδα

σαν τιμώμενη χώρα στο «Regions Capitales pour le cinema», μια παραδοσιακή συνάντηση που γιορτάζεται στο πλαίσιο των Καννών.

Η εκδήλωση συντονίζεται από τον κ. Ολιβιέ Ρεν Βεγιόν του Ile de France Film Commission και τον Σύμβουλο Πολιτιστικών Υποθέσεων του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Δημοσθένη Δαββέτα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) που, μαζί με μια ομάδα από επτά νέους παραγωγούς, θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να συμμετέχουν στη συνάντηση της 21η Μαΐου, για την προώθηση των επερχόμενων έργων τους και να συναντηθούν με ειδικά καλεσμένους ξένους παραγωγούς και χρηματοδότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα