Φορο-εκπτώσεις σε όσους ζητάνε αποδείξεις από υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους

Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα προβλέπει το Σεπτέμβριο στη Βουλή ένα νέο νόμο με όλα τα φορολογικά κίνητρα που θα προσφέρει το κράτος σε καταναλωτές και επενδυτές, προκειμένου να τους έχει συμμάχους στην μάχη της καταπολέμησης της ύφεσης.

Το σχέδιο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή και θα αφορά τα εισοδήματα και τις δαπάνες

από 1/1/2013.

Σύμφωνα με αυτό, θα έχουν ειδικές εκπτώσεις φόρου, ως ποσοστό της δαπάνης με απόδειξη για συγκεκριμένους κλάδους και επαγγελματίες. Η έκπτωση θα φτάνει μέχρι ενός τελικού ύψους, το οποίο θα καθορίζεται ενδεχομένως από το δηλωθέν εισόδημα κάθε φορολογούμενου. Το ύψος της φορο-έκπτωσης θα κρίνει και αν θα έχει πραγματικά συμφέρον να ζητά κάποιος αποδείξεις ή όχι. Όφελος θα προσφέρουν οι αποδείξεις από έμπορους ρούχων – υποδημάτων, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, συνεργεία αυτοκινήτων, ελαιοχρωματιστές κ.α.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταρτίσει έκθεση με στοιχεία από πρακτικές άλλων χωρών, με βάση τα οποία το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει:

-Να «επιδοτούνται» όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα ή φοροκάρτα και να έχουν επιστροφή μέρους (1 ως 2 ποστοστιαίες μονάδες) του ΦΠΑ που πληρώνουν σε καθημερινές συναλλαγές έως 300 ευρώ και όχι μόνον στην εστίαση.

-Να γίνονται κληρώσεις μεταξύ των κατόχων φοροκάρτας (όπως γίνεται π.χ. στη Βραζιλία) για να δελαστούν με χρηματικά έπαθλα, εκπτώσεις φόρου ή άλλα δώρα να την χρησιμοποιούν περισσότεροι

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Αύγουστο. Οι φορολογούμενοι πάντως δεν είναι υποχρεωμένοι φέτος να υποβάλουν τις αποδείξεις στην εφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα