Φωτόπουλος: “Μπλόκο στο σύστημα με πολυήμερες απεργίες”

Το μπλοκάρισμα του συστήματος με πολυήμερες απεργίες, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, καθώς και Χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος,  στο συνέδριο της Ομοσπονδίας την Κυριακή, κατέκρινε την απουσία εκπροσώπων

της κυβέρνησης από το συνέδριο ενώ έκανε λόγο για ασέβεια απέναντι στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Χαρακτήρισε επίσης “ντουφεκιές στον αέρα” τις 24ωρες απεργίες και είπε πως “για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας πρέπει να αντισταθούμε. Ή εμείς ή αυτοί”.

Ακόμη, ο κος Φωτόπουλος,  ζήτησε

- να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας,

- να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, διότι δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών,

- να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και

- να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΓΣΕΕ,  απηύθυναν χαιρετισμούς στο συνέδριο, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός που ζήτησε άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με το news247, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά “τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια”, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.

Ο Γ. Μανώλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι η ΔΕΗ “είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας” και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει “αμαρτίες”, αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Μ. Παπαδόπουλος του ΚΚΕ δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα