Γ. Χαν: «Η Ελλάδα διαθέτει δυνατότητες ανάπτυξης»

Η Ελλάδα διαθέτει δυνατότητες ανάπτυξης, εφόσον αξιοποιήσει την παραγωγή τροφίμων και φτάσει μέχρι την παραγωγή ενέργειας, εκτιμά ο Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Ο κ. Χαν τονίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πραγματικός εξαγωγέας ενέργειας και ότι είναι ωφέλιμο να δώσει έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό και συμπληρώνει, πως για να

αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητές της, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ενός αξιόπιστου κτηματολογίου.

Σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου, ο αυστριακός επίτροπος υποστηρίζει ότι τα προβλήματα των επιμέρους χωρών έχουν διαφορετικές αιτίες και για τον λόγο αυτόν πρέπει να είναι διαφορετική η αντιμετώπισή τους υπογραμμίζοντας ότι είχε τεθεί το θέμα της κυπριακής συνεισφοράς της και η ίδια πρότεινε κατόπιν τη συμμετοχή των πελατών των τραπεζών και θα πρέπει να καταστεί σαφές πως πρόκειται για μια μόνον εφάπαξ φορολογία και όχι μια επίθεση στις εγγυημένες καταθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα