Γενέθλια της 180 ΜΚΒ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκαν σήμερα στην τελετή εορτασμού της γενέθλιας ημέρας της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK» στο Καπανδρίτι Αττικής, όπου τους υποδέχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Παράλληλα εγκαινιάστηκε κτίριο κοιτώνων και χώρων αναψυχής της Μοίρας, δωρεά του κ. Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου STAR INVESTMENTS (όμιλος Βαρδινογιάννη), υιού του πρώτου Διοικητού της

Μοίρας, αειμνήστου Αντιστρατήγου ε.α. Όθωνα Κυριακόπουλου.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Π.Παναγιωτόπουλου:

«Σεβαστοί Πατέρες με τις ευλογίες σας,

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Στρατού,

Κύριοι πρώην Αρχηγοί,

Κύριε Διοικητά, που είστε ο οικοδεσπότης εδώ,

Κυρία Κυριακοπούλου,

Παλιέ φίλε Πάνο Κυριακόπουλε,

Κυρίες και κύριοι που τιμάτε με την παρουσία σας αυτή την εκδήλωση,

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Αισθάνομαι ότι συμμεριζόμαστε ευγενή αισθήματα και αγαθές επιδιώξεις, ότι μας συνδέει η εκτίμηση, ο σεβασμός και η αγάπη προς το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και εν προκειμένω προς το έργο και την αποστολή της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΧΩΚ», που ουσιαστικά αποτελεί το βασικό ιστό της αντιαεροπορικής άμυνας του λεκανοπεδίου.
Ζούμε δύσκολες μέρες. Ίσως ζούμε τις δυσκολότερες μέρες των τελευταίων 100 ετών στην χώρα μας. Επιτρέψτε μου να έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία, πιστεύοντας στο DNA του Έλληνα και της Ελληνίδας.
Περάσαμε ως έθνος μέσα από συμπληγάδες. Παραλίγο να μας αλέσουν οι μυλόπετρες της ιστορίας, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Επιβιώσαμε πολύ χειρότερων γεγονότων. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε και τώρα και θα το κάνουμε με το φιλότιμο, με το δημιουργικό μεράκι, με τη φλόγα της δημιουργίας στο βλέμμα, αυτή που ξεπηδάει όταν ο Έλληνας και η Ελληνίδα αισθάνονται ότι έχουν μεγάλες και επικίνδυνες ανηφόρες μπροστά τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού. Έχω επίγνωση, επειδή προέρχομαι από μία απλή ελληνική οικογένεια και πριν πολιτευτώ έκανα 21 χρόνια τη δουλειά μου κολλώντας ένσημα στην ανοιχτή κοινωνία. Έχω επίγνωση ότι αυτές τις ώρες που μιλάμε ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τις θυσίες, από τις περικοπές, από τις στερήσεις, από τη μείωση του εισοδήματος.

Έχω επίγνωση ότι αυτά τα προβλήματα έχουν χτυπήσει και τις οικογένειες των ανθρώπων που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ξέρω, όμως, και αυτή η βεβαιότητά μου επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις από τους αρχηγούς μέχρι τον πιο απομακρυσμένο οπλίτη που υπηρετεί τη θητεία του, έχετε όλοι αποσυνδέσει αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα από την εκτέλεση του καθήκοντός σας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και οι ηγεσίες, αλλά και η υπόλοιπη κοινωνία, στα πλαίσια του δυνατού να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα έχουμε μία τέτοια περίπτωση. Η οικογένεια Κυ

Keywords
Τυχαία Θέματα