Γερμανία: Αποζημίωση στα θύματα της νεοναζιστικής συμμορίας

H γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέβαλε συνολικά 900.000 ευρώ στις οικογένειες δέκα ανθρώπων, οι δολοφονίες των οποίων έγιναν από μια νεοναζιστική ακροδεξιά συμμορία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν πεθάνει δύο νεοναζί (που μεταξύ τους είχαν συμφωνήσει ο ένας να σκοτώσει τον άλλο και μετά να αυτοκτονήσει), είχαν δολοφονήσει εννιά μετανάστες και μια αστυνομικό από το 2000 ως το 2007, ενώ είχαν τραυματίσει και κάποιους πολίτες

σε δύο βομβιστικές επιθέσεις.

Βέβαια, το Υπουργείο δε διευκρίνισε συγκεκριμένα ποσά για το κάθε θύμα, δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να εκφραστεί μια τέτοια απώλεια σε χρήματα», αλλά απ όσο είχαν πει κάποιοι αξιωματούχοι, τα ποσά θα κυμαίνονταν από 5.000 ως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, κάθε σύζυγος ή/και παιδί των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν έλαβε 10.000 ευρώ, ενώ ποσά δόθηκαν επίσης σε αδέλφια των θυμάτων και 25.000 στην οικογένεια της αστυνομικού. Ακόμα, οι επιζώντες από τις βομβιστικές επιθέσεις έλαβαν 140.000 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το μοναδικό μέλος της νεοναζιστικής ομάδας που παραμένει στη ζωή, είναι η Μπεάτε Τσεπ, η οποία είχε παραδοθεί και τελεί υπό κράτηση, όπου θα της αποδοθούν κατηγορίες.

Βέβαια απ’ την άλλη πλευρά, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της ομάδας Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) και αρχικά οι δολοφονίες αυτές παρέμεναν ανεξιχνίαστες.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα