Γιάννης Αναστασίου: «Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται για μένα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και μίλησε στην κάμερα της «Nova».

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα ωριμάζει. Και για κάποιους ίσως που βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα, σίγουρα τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτά που θα έπρεπε.

Αλλά

βλέποντας το παιχνίδι της ομάδας, την ωριμότητα που δείχνουν κάποια παιδιά, αλλά και την αυταπάρνηση για αυτά τα πράγματα που ζητάμε και προσπαθούμε να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο και μερικές φορές από τον υπερβολικό τους ενθουσιασμό θα έλεγα ότι τα «θαλασσώνουν».

Και δεν είναι ότι δεν θέλουν, αλλά ο ζήλος τους είναι τεράστιος και αυτό προσπαθούμε να διαχειριστούμε, για να μπορέσουν να αντιληφθούν οι ίδιοι και να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται τόσος ζήλος. Θα έλεγα ότι είναι θέμα εμπειρίας… Από την άλλη σίγουρα τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν στην ψυχολογία των παιδιών. Το κυνηγάμε, θέλουμε το αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασίου μίλησε για την ακατάσχετη «προπονητολογία» λέγοντας: «Προσωπικά δεν ξέρω τι ακούγεται. Δεν διαβάζω και είμαι προσηλωμένος στον στόχο. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είναι άδικο πιο πολύ για την ομάδα και τα παιδιά. Για το δικό μου έργο, δεν θα ήθελα να μιλήσω.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει η ομάδα και νομίζω ότι είναι άδικο γι’ αυτά τα παιδιά, γιατί κάνουν τρομερή προσπάθεια, δείχνουν τρομερό ζήλο από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε με μικρό γκρουπ- τώρα έχει μεγαλώσει πάρα πολύ- και η προσπάθεια που κάνουν σε καθημερινή βάση, δεν εκφράζεται με λόγια.

Κάποιοι δημοσιογράφοι που βρεθήκατε στην προετοιμασία, είδατε πόσο πολύ δούλευαν και συνεχίζουν σε αυτόν τον ρυθμό. Δεν μας απασχολεί και δεν ακούμε τι λένε, γιατί είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και ξέρουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα