Γιατί δεν βλέπει χρεοκοπία ο Κον – Μπεντίτ

Λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στην ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από το ελληνικό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Κον – Μπεντίτ, τονίζοντας ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης

και ανάκαμψης παραμένει δυσβάσταχτο για το λαό, αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταρρυθμιστεί η ελληνική δημόσια διοίκηση, ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας χωρίς να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την οικονομία.

«Η τρελή λογική αυτού του κόσμου ολοκληρώνεται με αυτό που επιχειρείται να επιβληθεί στους Έλληνες σήμερα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τα δύο-τρία τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτό το σχέδιο, όταν μάλιστα, επειδή δεν κατορθώνουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες που βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, δέχονται το χτύπημα αυτοί που είναι στην Ελλάδα, δηλαδή οι μισθωτοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι», είπε ο Γάλλος Ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στη χώρα μας και στην περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνει.

Ωστόσο, σχετικά με τις φημολογίες περί χρεοκοπίας της Ελλάδος, ο κ. Κον – Μπεντίτ επεσήμανε : «Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι πιθανή, γιατί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα την αποτρέψει. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει για το ποια είναι η προοπτική της χώρας. Το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι πολύ σκληρό χωρίς να δίνει προοπτική στην Ελλάδα».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα