Γιατί είναι ο Παπούλιας που πάει στη Σύνοδο

Έχουν εξοργιστεί στο Μαξίμου για το θέμα που προέκυψε με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Στο στόχαστρο έχουν μπει τα μέλη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και οι χειρισμοί τους.

Τουλάχιστο «τσαπατσουλιά» τους χρεώνουν στο Μαξίμου. Με τον πρωθυπουργό να μην μπορεί να μεταβεί λόγω ασθένειας στις Βρυξέλλες, αρχικά, επιλέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος ως επικεφαλής της αποστολής, στη συνέχεια αποφασίστηκε να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Τι άλλαξε στο ενδιάμεσο; Εξ αρχής είχε ζητηθεί η γνώμη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και είχε δώσει θετική εισήγηση για τον κ. Αβραμόπουλο. Στη συνέχεια όμως επενέβη η νομική υπηρεσία της Κομισιόν ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων μπορούν να εκπροσωπήσουν μία χώρα- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής.

Αναγκαστικά, συνεπώς, ο μόνος εκτός από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά που θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Κάτι που όπως λένε εκνευρισμένοι στο Μαξίμου, τα μέλη της μόνιμης αντιπροσωπείας όφειλαν να το γνωρίζουν. Εξ ου και η… τσαπατσουλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα