Γιατί έμεινε εκτός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι έμπαινε τέλος στα πάθη και τα μίση μιας κόντρας που έχει ως αφετηρία την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993.

Η εκτίμηση που κυριαρχούσε ήταν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν σίγουρα υπουργός της κυβέρνησης, εξαργυρώνοντας με τον τρόπο αυτό την καλή κοινοβουλευτική του παρουσία και την πρωτιά του στη Β’ Αθηνών.

Στο παρασκήνιο μάλιστα λεγόταν ότι είχε βολιδοσκοπηθεί για τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και ήταν θετικός λόγω

του ότι έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα θέματα αυτά.

Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι είχε πάρει και διαβεβαιώσεις από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το τηλεφώνημα όμως που δέχτηκε άλλαξε άρδην τα δεδομένα και ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τον ίδιο.

Η πρόταση που έγινε ήταν για αναπληρωτής υπουργός, την οποία απέρριψε αμέσως.

Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μεταφέρει την ενόχληση του κυρίως για το γεγονός ότι ενώ ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Β’ Αθήνας προτιμήθηκε η λύση ενός εξωκοινοβουλευτικού καθηγητή.

Από την πλευρά της ΝΔ αναφέρεται ότι έγινε μία καθαρή πρόταση προς τον κ. Μητσοτάκη την οποία ο ίδιος απέρριψε.

Οι πληροφορίες λένε ότι του ειπώθηκε πως το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως πρέπει να αναλάβει υπουργός ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Στο παρασκήνιο πάντως οργιάζει η φημολογία ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στέλνοντας σαφές μήνυμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, με θύμα τον Κυριάκο.

Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός εάν ήθελε θα μπορούσε να του προτείνει τη θέση του υπουργού σε άλλο υπουργείο και έτσι να μην υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.

Εάν προσθέσει κανείς, ότι από την αρχή ο κ. Σαμαράς απέρριψε την ιδέα να αναλάβει η Ντόρα Μπακογιάνη πρόεδρος της Βουλής, γίνεται σαφές ότι η υπόθεση έχει βάθος.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ακολουθήσει διαφορετική πορεία από της αδελφής του, αφού δεν έφυγε από τη Ν.Δ. και στήριξε τον κ. Σαμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα