Γιατί στην τέχνη τελικά το… μέγεθος μετράει! (ΦΩΤΟ)

Το κτήριο του Drill Hall of New York’s Armory θα έχει την… τιμητική του! Αναμένεται να «μεταμορφωθεί» από τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη Paul McCarthy, για μια ολόκληρη εβδομάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης που έχουν δημιουργηθεί ποτέ! Ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια, φέρεται πως θα φτιάξει δάση, εμπνευσμένα από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και πολλά άλλα εντυπωσιακά έργα, επηρεασμένα από την αμερικανική μυθολογία!

Μεταξύ άλλων, πανύψηλα

δέντρα, στραβά σπίτια, ανατριχιαστικές εικόνες, οι οποίες έχουν κριθεί ως ακατάλληλες για παιδιά, συνθέτουν το σκηνικό που θα στηθεί στο Drill Hall. Με αφορμή αυτή την εντυπωσιακή έκθεση η αρθρογράφος του BBC, Georgina Adam, εξηγεί γιατί τελικά το μέγεθος στην τέχνη… μετράει.

Η δημοσιογράφος αναφέρει πως ο «γιγαντισμός» έχει καθιερωθεί πλέον στην τέχνη, αλλά και στην αγορά. Αναφέρει ορισμένα παραδείγματα που πολλοί χώροι τέχνης φιλοξενούν έργα τέχνης κάπως… «υπερτροφικά» και πως ο κόσμος συρρέει για να τα δει από κοντά.

Τέλος, προσθέτει, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει αρκετά χρήματα για την απόκτηση τέτοιου είδους έργων τέχνης, όπως ο συλλέκτης Dasha Zhukova, συνεργάτης του δισεκατομμυριούχου Roman Abramovich.

Keywords
Τυχαία Θέματα