Γιατρέ, τα χάπια μου!

Εντάξει, δεν μας ρώτησε και κανένας θα μου πείτε, όμως, όταν το θέμα αφορά την υγεία, αντίρρηση καμία, όπως πριν από λίγο καιρό που προσέλαβαν καρδιολόγο στο Μέγαρο του Μαξίμου! Δεν έχει σημασία που καθημερινώς έρχονται απεγνωσμένες παρακλήσεις από τα νησιά μας για να εμφανιστεί ένας γιατρός, οι υπουργοί μας να είναι καλά, να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να υπογράφουν την καταδίκη μας.
Άλλο είναι όμως το θέμα και εδώ θα δείξουμε μεγάλη κατανόηση και ίσως βοηθήσει και εμάς. Πρέπει να προσληφθεί άμεσα ψυχίατρος

στην ελληνική Βουλή και με ιδιαίτερα καθήκοντα στην εξεταστική επιτροπή για την περιβόητη λίστα.
Πραγματικά, είναι απαραίτητη η παρουσία του στον δύσκολο αυτόν χώρο. Μαγκιά, τεστοστερόνη, αλλά και ηλιθιότητα και μικροπρέπεια που περισσεύουν, από τους πολύ καλά αμειβόμενους εθνοπατέρες του έθνους. Θα μου πείτε και ένας ενδοκρινολόγος αν υπήρχε -το συζήτησαν άλλωστε και οι ίδιοι- δεν θα ήταν άσχημα….
Έστω, στην ανάγκη, ας προσλάβουμε μία κυρία, όπως έχουν όλα τα καλά τα σπίτια, για να κρατάει τη σειρά… να καθαρίζει. Βέβαια, στη Βουλή δεν καπνίζουν, δεν χρειάζεται να αλλάζει σεντόνια. Χρειάζεται, όμως, να μαζεύει τα σπασμένα ποτήρια και τους αναποδογυρισμένους καφέδες. Αυτά που κάνουν οι άντρες, δηλαδή!
Μας αξίζει, άραγε, να μας εκπροσωπούν αυτοί στο ελληνικό Κοινοβούλιο; Κυρία Κωνσταντοπούλου μου, στη θέση σας δεν θα με ενοχλούσε γιατί καθόταν σταυροπόδι ο κ. Βενιζέλος κατά την εξέτασή του από την Προανακριτική, απλώς θα τον ρωτούσα πώς κατάφερε να καθίσει σε αυτήν τη στάση. Και δεν είναι το μόνο θέμα που χρειάζεται ψυχανάλυση. Θυμηθείτε τον αγώνα που έδωσε η Άννα η Διαμαντοπούλου, ως υπουργός Παιδείας, να συγχωνευτούν πολλά σχολεία στη χώρα και να μειωθούν τα κονδύλια για την παιδεία. Κάτι είχε στον νου της η κυρία υπουργός… Παιδιά αναγκάζονται να μετακινούνται από χωριό σε χωριό, από περιοχή σε περιοχή κάθε μέρα για να μορφωθούν. Και κάποια, τελικά, εγκατέλειψαν το σχολείο! Και ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή… Έτσι λέει ο λαός μας, που τις πιο πολλές φορές έχει δίκιο.
Αντί για σχολεία θα χτίσουμε φυλακές! Το ανακοίνωσε με καμάρι η κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε καινούργια φυλακή υψίστης ασφαλείας, γιατί οι αποδράσεις φυλακισμένων είναι πιο εύκολο από το να πάει κανείς για τσιγάρα στο περίπτερο. Ελικόπτερα, αυτοκίνητα, όλα στη διάθεση των δραπετών. Ένας γνωστός μου σκέφτεται να ανοίξει γραφείο εξυπηρέτησης επίδοξων δραπετών… Έχει ψωμί, είπε, η δουλειά!
Και μέσα σε όλα μου τηλεφώνησε ο πιτσιρικάς της φίλης μου, ο οποίος είναι δώδεκα χρόνων, τη Δευτέρα της Πρωταπριλιάς να μου πει πως η μητέρα του έπεσε και έσπασε το πόδι της! Περπατούσε στην πλατεία Συντάγματος και σκόνταψε στις… κόκκινες γραμμές που έβαλαν οι κυβερνητικοί εταίροι για τις απαιτήσεις της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα