Γκένσερ: «Βγάζω το καπέλο μου στον ελληνικό λαό»

Με συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό που μπορεί να «κατανοεί τις αναγκαιότητες της χώρας», αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για το θάρρος και τη δύναμη με την οποία λαμβάνει αποφάσεις.

Στην ίδια συνέντευξή ο Γκένσερ είπε χαρακτηριστικά ότι «βγάζει το καπέλο του» για το θάρρος και τη δύναμή της κυβέρνησης της Ελλάδας και του λαού της.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν

ήταν ορθή η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, ο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ επισημαίνει πως ο ίδιος υπήρξε πάντα ένας ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο στο θέμα της ένταξής της στο ευρώ θα έπρεπε κανείς να περιμένει για κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από διαδηλώσεις στην Ελλάδα, όπου σε αφίσες παρομοιάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Χίτλερ, ο κ. Γκένσερ αναφέρει πως πρόκειται για υπερβολές που είναι απαράδεκτες, παρατηρώντας συγχρόνως ότι δεν κρατούν όλοι οι διαδηλωτές τέτοιες αφίσες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει σίγουρος πως ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία θα παραμείνει και μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, καθώς είναι αισιόδοξος ότι το κόμμα του, οι Φιλελεύθεροι, θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ «εξαιρετική καγκελάριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα