Η Bild κρίνει τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα

Η γερμανική εφημερίδα Bild, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεωκοπία», κάνει τη δική της κριτική για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, τονίζοντας ότι το το τραγούδι «είναι μια ερωτική εξομολόγηση στο ούζο»…

Γράφει: «Οι Koza Mostra από

τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες μια σταθερή αξία».

Συνεχίζει: «Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι το παραδοσιακό μέρος, οι ψευδο-Σκωτσέζοι χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα ήταν καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό».

Ο δημοσιογράφος καταλήγει: «Αν οι άνδρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί».

Ο τίτλος του ελληνικού τραγουδιού είναι «Alcohol is free». Γι΄αυτό ο σχολιαστής του ARD, Peter Urban, έσπευσε να εξηγήσει ότι «με αυτό εκθειάζουμε, όχι την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά το πνεύμα της ελευθερίας μέσα από τους στίχους».

Keywords
Τυχαία Θέματα