Η Deutche Bank σε ρόλο «δικηγόρου» της Ελλάδας

Το ρόλο του… δικηγόρου έρχεται να παίξει η Deutsche Bank, η οποία μέσω του επικεφαλής οικονομολόγου Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου, ο οποίος προτείνει να δοθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, παρά το ότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων ορίων. Μάλιστα, επιτίθεται στην τρόικα,

σημειώνοντας πως οι αξιώσεις της «έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα»!

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, σε ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας, απάντησε: «Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι». Και ξεκαθάρισε πως εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν να αρνούνται το σενάριο μίας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τότε σύντομα θα πρέπει να χορηγήσουν στην Ελλάδα νέες πιστώσεις».

Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ θεωρεί ότι το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα είναι η έγκριση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι το τελευταίο.
«Οι διεθνείς δανειστές δεν θέλουν να ρισκάρουν μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας και πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο», δήλωσε μιλώντας στο ελληνικό τμήμα της Deutsche Welle.

Από την άλλη, αμετανόητος παραμένει ο Σόιμπλε ο οποίος επιμένει στη «σκληρή γραμμή» έναντι της Ελλάδας και συνολικά έναντι των υπερχρεωμένων χωρών.

Μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι για την Ελλάδα «είναι σημαντικό να ανακτήσει την αξιοπιστία της» επαναλαμβάνοντας ότι «τα συμφωνηθέντα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν» αφού σε αυτό το πεδίο «υπήρξαν καθυστερήσεις».

Σχετικά άρθρα

Το «καυτό» ερώτημα της Deutsche BankΣυναγερμός στα γραφεία της Deutsche BankΣόιμπλε: Να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα