Η αυθεντική συνταγή των γαλλικών κρουασάν

Μοσχοµυρίζουν βούτυρο. Και σοκολάτα. Και κρέµα. Η αυθεντική συνταγή των γαλλικών κρουασάν είναι τώρα στα χέρια σας για να µεταµορφώσει την κουζίνα σας σε παριζιάνικη µπρασερί. Κρατήστε τη βασική ζύµη, διαφοροποιήστε το κόψιµό της και πειραµατιστείτε µε τη γέµιση.

H βασική ζύµη. Μπείτε στη διαδικασία να τη φτιάξετε και δεν θα το µετανιώσετε. Αν και χρονοβόρα, θα σας αποζημιώσει σίγουρα. Διπλασιάστε τη δόση και φυλάξτε όση δεν χρησιμοποιήσετε στην κατάψυξη.

Υλικά (για 6 µεγάλα κρουασάν):

25 γρ.φρέσκο

βούτυρο

25 γρ.ζάχαρη άχνη

125 ml φρέσκο γάλα

20 γρ.φρέσκια µαγιά

250 γρ.αλεύρι σκληρό

5 γρ.αλάτι

150 γρ.βούτυρο, σε θ.δ.

1 αβγό, χτυπηµένο (για το άλειµµα)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το φρέσκο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και τη µαγιά και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάµε µέχρι να ξεκολλάει η ζύµη από τα τοιχώµατα.

Βγάζουµε τη ζύµη από το µίξερ, την καλύπτουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγουµε τη ζύµη σε ορθογώνιο παραλληλόγραµµο σχήµα µε τη βοήθεια ενός πλάστη και τοποθετούµε στο κέντρο της το βούτυρο σχηµατίζοντας ένα µικρότερο ορθογώνιο. Διπλώνουµε τις τέσσερις γωνίες της ζύµης σαν φάκελο, προσέχοντας ούτως ώστε να µη βγει έξω βούτυρο. Ανοίγουµε ξανά σε φύλλο πάχους 2 εκ. και επαναλαµβάνουµε άλλες δύο φορές όλη τη διαδικασία (χωρίς να ξαναβάλουµε βούτυρο). Καλύπτουµε τη ζύµη µε µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά. Επαναλαµβάνουµε το ίδιο 6 φορές. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 4 ώρες.

Ανοίγουµε το φύλλο σε πάχος 3 εκ.και το κόβουµε σε οµοιόµορφα τρίγωνα µε διαστάσεις της αρεσκείας µας. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Διπλώνουµε το φύλλο από τη µεγάλη πλευρά προς τη µύτη του τριγώνου. Τοποθετούµε τα κρουασάν σε λαµαρίνες, τα αλείφουµε µε το αβγό και τα αφήνουµε σε ζεστό µέρος ώσπου να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά.

Προσοχή, όταν ψήνονται τα κρουασάν, δεν πρέπει να ανοίξετε στον φούρνο πριν από τα 12 πρώτα λεπτά, διότι θα «πέσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα